-
Oradea, unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România, un oraș cunoscut și apreciat la nivel european. Orașul nostru este fără doar și poate, un oraș-model, însă mereu există loc de mai bine.
Acest “ mai bine ” le-a atras atenția edubiștilor și i-a determinat pe ei și pe Teodora Chifor, fondatoarea EduBiz, să formeze o echipă plină de idei și inițiative pregătită să își ofere sprijinul și devotamentul pentru comunitatea orașului nostru.
Astfel, primul pas făcut de aceștia a fost unul decisiv, adică o întâlnire cu primarul Municipiului Oradea, domnul Ilie Bolojan.
Întâlnirea reprezintă doar începutul unei călătorii frumoase spre un oraș prosper, plin de tineri studenți dornici să-și realizeze un viitor care să îi reprezinte. La această întâlnire s-au discutat multe subiecte, cel mai important fiind lipsa de studenți de care suferă Universitatea din Oradea.
Pentru început, aceștia au fost curioși să afle care sunt domeniile care au cel mai sigur viitor în orașul nostru. După spusele primarului, datorită faptului că orașul este într-o continuă dezvoltare, domeniile de viitor sunt IT-ul, construcțiile și domeniul tehnic. Desigur, fiecare alegere vine cu o explicație.
Tehnologia avansează, ajungând să monopolizeze totul, iar Oradea duce lipsă de oameni specializați pe domeniul IT. Astfel de profesioniști sunt foarte căutați în orașul nostru deoarece acest profil se află în topul specialităților de viitor din oraș și de aceea se doreşte implementarea mai multor proiecte pe viitor, referitoare la această ramura de activitate.
Însă și infrastructura s-a dezvoltat enorm, și va avea continuitate doar dacă tinerii vor opta pentru domeniul construcțiilor. Mulți se întreabă de ce au ales acești tineri să se ocupe de un subiect considerat “ mort ” în Oradea. Răspunsul l-am primit chiar de la o parte dintre ei, unii spunând că vor să facă din Oradea un centru universitar cunoscut la nivel național. Această formulă e simplă și ușor de urmat, ea presupune multă muncă, dar și ambiție.
În urma acestei experiențe, edubiștii au înțeles că există speranță, și mai ales dăruire, astfel sunt extrem de entuziasmați de continuarea acestui proiect.
Articol scris de Oana Cîmpeanu