fbpx
 • Un om serios, cumsecade și distins, doamna Mihaela Tatu este o persoană ce dă dovadă de o educație aleasă. O fire perseverentă și curioasă și-a urmat visele și chemările indiferent de ce i-a impus viața. ’’Nu există vârstă pentru un nou început’’, este unul dintre dictonurile doamnei Tatu. Viața dânsei este precum ar descrie aceasta comunicarea, o poveste. Am avut plăcuta ocazie de a-i asculta sfaturile, trăirile cât și opiniile acesteia despre comunicare.
  Comunicarea. Toată lumea o utilizează dar nu mulți o fac corect. Doamna
  Mihaela Tatu ne-a prezentat tainele comunicării într-un workshop extrem de interesant și interactiv folosindu-se de bogatele cunoștințe pe care le deține.
  Subiecte precum ce este comunicarea, din ce este alcătuită și cum o folosim au fost dezbătute de aceasta alături de tineri edubiști curioși și în formare.
  ‘’Detaliile fac diferența.’’ Este ceea ce doamna Tatu ne-a demonstrat în acest
  workshop. Diplomația, o dicție bună și un vocabular bogat fac dintr-o simplă conversație o adevărată plăcere între emițător și receptor. Am învățat să ne facem auziți, să ne punem ideile înaintea emoțiilor pentru a face ca mesajul nostru să conteze. ’’Suntem ceea ce alegem noi să fim’’, după cum ar spune doamna Tatu. Puterea unei schimbări stă în noi și în modul în care o transmitem lumii.
  Workshop-ul s-a încheiat cu un exercițiu interactiv pentru o vorbire corectă și gestionarea emoțiilor numit: ’’Portretul păsării care nu e’’. O poezie cu un mesaj profund, aceasta trebuie recitată în șoaptă la început și încheiată la volumul maxim al vocii persoanei respective. Folosindu-și vocea puternică și plină, doamna Tatu ne-a arătat cum trebuie făcut exercițiul, după care un edubist curajos a pășit în față pentru a încerca provocarea pe care a îndeplinit- o cu succes.
  Un succes a fost și acest workshop de altfel, feedback-ul edubiștilor fiind pe
  măsura prestației doamnei Tatu, un membru deosebit al echipei Edubi.

  Articol scris de Antonia Sandra