fbpx
 • Voluntariatul este şansa pe care o are orice adolescent să se descopere sau redescopere. A fi voluntar înseamnă să ai motive de a schimba lumea, să arați că mereu e nevoie de schimbare. Voluntariatul îți oferă şansa de a ajunge la realizări pe care ai vrut să le faci deja, dar încă nu ai reuşit, prin voluntariat te ajuți pe tine şi îi ajuți pe ceilalți. Munca pe care o depui în cadrul unui voluntariat va fi mai târziu rezultatul succesului tău în ceea ce vei continua să faci. Într-o lume în care tot mai puțin se ajută unii pe ceilalți este de admirat să fii unul dintre cei care încă mai oferā ajutor celor de lângă ei.

  Voluntariatul nu înseamnă timp pierdut cu toate că la început majoritatea credem asta, cum şi eu am zis. După primele etape în voluntariat vei observa că se merită să continui, deoarece te dezvolți foarte mult şi realizezi câtă nevoie de ajutor este.

  Ceea ce vreau să mai specific este că rolul de voluntar necesită foarte multă atenție şi în orice organizație de voluntariat trebuie să ai ambiție pentru a avea parte la reuşite.

  Mă bucură foarte mult faptul că am reuşit să mă înscriu în programul Edubiz organizat de Teodora Chifor în cadrul căruia acum sunt voluntar împreună cu o echipă frumoasă la un centru de copii din Oradea.

  5 edubişti Suanna Maiorano, Ana Puiber, Ioana Farcaş, George Herlas şi eu de altfel, suntem pregătiți în fiecare săptămână să mergem în echipă la copii şi să desfăşurăm împreună cu ei diferite activități interesante, captivante şi educaționale zicem noi.

  Noi ne ocupăm de aproximativ 10 copii, 2 ore pe săptămână în care încercăm să îi ajutăm să îşi îmbogățească vocabularul cu cuvinte noi şi chiar credem că reuşim, deoarece ne bucură tare mult că atunci când îi întrebăm ,,Vouă vă place cu noi?” ei mereu ne răspund, uneori întrebându-ne ,,Da, foarte mult. Când mai veniți la noi?”.

  În perioada următoare planul nostru este să ne ocupăm mult mai mult de ei şi să îi supunem unor activitãți foarte interesante care îi vor ajuta şi pe ei să se dezvolte mai mult.

  Împreună considerăm că facem o treabă bună atât pentru copiii de acolo pe care îi considerăm ca o familie pentru noi, cât şi pentru noi în planul de a ne dezvolta abilitățile de dezvoltare în comunicarea cu copiii

  Am ales să fiu voluntar la un centru de copii, deoarece iubesc foarte mult să îi ajut şi îmi doresc ca toți să ducem o viață bună. Nu am fost nici eu cel mai fericit copil, dar am reuşit să trec peste iar acum îmi doresc să îi ajut pe ei să ducă o viață cât mai fericită.

  Copiii nu sunt vinovați de nimic, toți trebuie să fie fericiți iar noi credem că îi putem face să fie aşa.

  Mulțumim Teodorei pentru şansa pe care ne-a acordat-o de a face voluntariat şi felicitări pentru tot proiectul.

  Mulțumiri şi echipei mele: Ana, Suanna, George şi Ioana pentru că împreunā formăm o echipă unită.

  #EDUBIZedeviitor

  Articol scris de Thomas Agud