fbpx
 • În formarea adolescenților și tinerilor, antreprenoriatul nu este foarte bine valorificat, elevii pornind de la ideea unei materii de liceu ce nu valorifică cu adevărat acest domeniu. Astfel, recent, edubiștii au avut ocazia de a afla adevăratele puncte forte ale antreprenoriatului în cadrul workshop-ului susținut în limba engleză de către domnul Urs Hauenstein, antreprenor, profesor în Elveția și UK.

  Începutul workshop-ului a fost marcat de modul în care domnul Urs ne-a întrebat, pe rând, care este viziunea noastră de viitor, elaborând cu fiecare dintre noi idealurile si perspectivele pe care le avem dincolo de băncile școlii. „De ce credeți voi că…?”  fost light-motivul workshopului, lucru ce ne-a făcut să ne gândim mult mai aprofundat la ce găsim, de fapt, dincolo de brand-ul unei companii mari.

  Care sunt principalele calități care definesc caracteristicile unui antreprenor?

  Domnul Urs ne-a spus clar „Inițiativa, curiozitatea si creativitatea”.

  A punctat un lucru pe care l-am apreciat în mod deosebit, niciunul dintre cele 3 aspecte nu se dezvoltă în școli. Prin aprecierea lui puternică față de ceea ce EduBiz ne oferă, ne-a subliniat că are o admirație pentru tinerii edubiști, prin modul în care aceștia dezvoltă, pe parcursul activităților, fiecare dintre cele 3 calități pe care le-am citat anterior.

  Apoi, Dl Urs ne-a surprins prin întrebarea „Știți cum funcționează familia lupilor?”, ….  ce are de-a face asta cu antreprenorialul și leadership-ul? Ne-a desenat și explicat această familie, făcând direct referire la antreprenoriat. În spatele „haitei” stau „the bosses with A level” urmând „normal wolves” și „youth level”.

  De ce? Simplu: șefii stau mereu în spate gestionând totul, fiind urmați de angajații simplii prin intermediul cărora se gestionează afacerea, cei tineri care sunt mereu în dezvoltare, cu idei și potențial nou, iar în frunte angajații mult mai învârstă care încetul cu încetul se retrag din activitatea firmei, lăsând bazele acesteia în mâinile tinerilor, care au o continuă nevoie de inițiativă, formare profesională și personală.  

  Dânsul a prezentat în mod deschis viziunea antreprenorială de dincolo de granițele României, prin prezentarea tips & tricks-urilor ne-a deschis mințile și ne-a transmis o perspectivă puternică asupra viitorului nostru.

  Articol scris de Lorena Rus