fbpx
 • Două firi extrem de colorate, vesele și pline de viață sunt doamnele Marinela Farc și Emilia Bradea. Cu zâmbetul mereu pe buze, acestea ne-au destăinuit mici ponturi, experiențe și cunoaștințe din domeniul lor de referință și anume psihologia.

   Psihologia, un domeniu foarte îndrăgit în ziua de astăzi de către foarte mulți tineri dornici de cunoaștere pe sine și a celor din jur, dar și ajutorarea celor în nevoie.

  Doamnele psiholog au fost încântate de dorința noastră de aprofundare a cunoștințelor în acest domeniu și ne-au oferit numaidecât răspunsuri. Ne-au povestit despre o zi ‘’normală’’ din viața unui psiholog și etapele prin care trebuie să treci pentru a ajunge psiholog. Doamna Marinela ne-a împărtășit experiența sa de viață și despre cum a ales această carieră în ciuda părerilor celor din jur. Aceasta a mărturisit că nu a fost ușor și nici că ‘’salva omenirea’’ precum aceasta credea în primul an de facultate. Însă a muncit din greu și a ajuns un psiholog foarte priceput în munca pe care o prestează și acum chiar poate ajuta oamenii la nevoie.

  Care ar fi o calitate/ abilitate pe care adolescenții o au față de adulți?

  ’’Energia’’,’’încrederea în sine și în viitor’’, ’’entuziasm’’.

  ’’Construim ceva diferit împreună.’’

  Acestea ar fi, prezentate pe scurt, răspunsurile dânselor, afirmând că energia și entuziasmul tinerilor le fascinează, pasiunea pe care aceștia o manifestă asupra unui lucru sau proiect nou e uimitoare.

  Să fii psiholog nu e ușor. Această meserie, ca oricare alta, necesită un set de abilități și calități precum: empatie, răbdare, curiozitate, creativitate, să fii realist și să inspiri încredere.

  Întâlnirea în domeniul psihologiei din cadrul Open Edubiz a fost o experiență inedită pentru îmbogățirea cunoștințelor în acest domeniu, doamnele Emilia Bradea și Marinela Farc i-au încântat pe edubiști prin prezența lor încântătoare, energică și zâmbitoare.

  Articol scris de Antonia Sandra