fbpx
 • Ce înseamnă managment? Responsabilitate, organizare, colaborare, îndeplinirea unor obiective?

  Domnul Julian Ng, vicepreședinte al Colegiului Warnborough și un profesionist în managment, ne-a onorat cu prezența sa în cadrul unui Open Edubiz pe tema managmentului unde ne-a răspuns la o sumedenie de întrebări și curiozități în ceea ce privește domeniul cât și experiența sa personală.

  Managmentul are multe definiții, interpretări și feluri în care oamenii îl înțeleg, dar mai presus de toate, am putea spune, înseamnă organizare și evoluție.

  Domnul Julian ne-a oferit câteva cuvinte cheie în ceea ce înseamnă cu adevărat această meserie și cum ar trebui să decurgă pentru a îndeplini cerințele publicului. Totul pornește de la a-ți depăși limitele și de a gândi în afara cutiei pentru a afla nevoile publicului. Pentru a fi manager sau pentru a intra în acest domeniu, necesită un set de abilități și competențe precum: flexibilitatea, dorința spre nou, de a fi persuasiv, dar nu în ultimul rând, de a-i ajuta pe alții să ia decizii.

  Pentru o carieră reușită în managment e nevoie de mult timp alocat acestei meserii, să fii mereu informat și la curent cu ceea ce consumatorul dorește, să fii mereu cu un pas înainte și de a-ți seta obiective.

  ‘’Găsește problemele înainte de a deveni probleme.’’ Este ceea ce dumnealui ne sugerează în ceea ce privește managmentul și nu numai.

  Open-ul cu domnul Julian a fost unul foarte interactiv și stimulant pentru edubiști, punându-le la încercare ideile, părerile și punctele de vedere în a găsi soluții practice în exemple concrete, ajutându-ne să gândim și mai mult în afara cutiei.