fbpx
 • Aşteaptă stagiile!

  Din exterior, totul pare ok, dar fiecare edubist, asemenea oricărui tânăr, duce o luptă interioară.

  “Oare voi ajunge să fac ce îmi place?”

  “Ce profesie mi se potriveşte?”

  Fără să le mai lungim, ne-am decis să îi întrebăm:

  Edubiz:  Cum te-au influențat întâlnirile deschise, legat de decizia ta cu stagiile?

   G: Chiar doresc să precizez că jurnalismul nu a fost cum m-am așteptat și mi-a intărit decizia de a merge spre stagiul de drept.

   M: Eram destul de hotarată în privință a ceea ce vreau să fac pe viitor și înaintea ntalnirilor deschise, dar totuși, întâlnirea pe Medicină pot spune că oarecum mi-a confirmat că merită să încerc să lupt pentru a-mi îndeplini visul. Impactul a fost unul semnificativ, deoarece numai în momentul acela realizasem de câtă dăruire dă dovadă un medic veritabil.

   P: De la început am vrut pe IT și nu s-a schimbat nimic, deși am avut parte de un “sneak peak” din alte domenii și cred că multe persoane au avut parte de asta.

   A: Aș putea spune că intalniriile deschise la care am participat au avut mare legătură cu domeniul în care deocamdată m-aș vedea profesând anume în jurnalism. Cu ocazia întâlnirilor deschise am avut șansa să interacționez cu oameni din același domeniu și să aflu mai multe informații. Pot spune că întâlnirile m-au ajutat mult în înțelegerea în profunzime a acestui domeniu.

   Edubiz:  De ce ai ales acest domeniu și ce asteptări ai pentru stagii? Cum te aștepți să fie mediul, oamenii, rutină și ce crezi că vei face? 

   G: Am ales dreptul fiindcă am niște cunostiinte în acest domeniu. De mică am fost implicată și știu anumite detalii/ “facts” legate de avocatură în șine, plus că mă și tentează, cred că e ceva psihologic.

   M: M-am gândit mereu la o carieră în acest domeniu, întrucât medicul mi se pare exemplul perfect de bunătate pe care îl poate avea societatea; e cel care știe să împartă și să se sacrifice pentru alții. Mă aștept ca la stagiu să întâlnesc oameni care își tratează propria meserie cu profesionalism și dăruire, totodată, persoane care încearcă să prezinte imaginea unui cadru medical cât mai realist, să prezinte cât mai multe aspecte ce țin de o carieră în acest mediu.

   A: Sunt o persoană care a îndrăgit mereu să spună, să asculte sau să scrie povești. Îmi place să împărtăsesc experiențele mele și să le ascult pe ale altora și să duc povestea mai departe, de aceea jurnalismul mi se pare domeniul potrivit pentru acest lucru. De la stagii mă aștept, ca de la orice lucru nou pe care îl fac, să invăt și să mă dezvolt. Oameni îi văd ca pe niște persoane cu care e o plăcere să porți conversații, curioase și dornice mereu de a ști mai mult. Rutina nu știu cât ar putea avea definită să în acest domeniu, pentru că eu o văd că pe o meserie imprevizibilă unde în orice moment se poate întâmpla ceva. Iar cât timp voi fi în stagiu mă văd invătand de la profesioniști, să îmi folosesc talentele în a scrie și să excersez.

   P: Am ales IT-ul pentru că par făcut pentru el, de la stagii mă aștept să învăț ceva nou din domeniul pe care l-am ales dar și să văd cum e să lucrezi cu alte persoane, cum e la un “birou”/office. Mă aștept să fie prietenoși spre deosebire de cum ar fi alții.

  Edubiz:  Ai avut dubii în legătură cu alegerea stagiului? Dacă ar fi să se adauge un nou domeniu, care ai vrea să fie acela?

   G: Ușoare dubii, dar cum am zis mai devreme, întâlnirile deschise mi-au întărit decizia. Consider că în momentul de față există domeniile chiar necesare și utile.

   M: Nu am avut dubii în privința alegerii acestui stagiu nici măcar o clipă, dar, dacă aș alege alt domeniu, acela ar fi clar parapsihologia, de aceea sper ca în viitorul apropiat să se afle pe lista cu opțiuni.

   A: Pot spune că nu, nici măcar o secundă! Știam că acesta este stagiul cel mai potrivit pentru mine și abilitătile mele așa că nu m-am îndoit nicio secundă în alegerea lui. Fotografia sau teatrul mi s-ar părea niște stagii interesante și mai ieșite din context, dar destul de actuale și extrem de creative!

   P: Puțin de tot, important e să nu te grăbești și să gândești ce vrei să faci.

  Mulțumiri: Georgiei Iakab (G), Mirunei Jurca (M), Antoniei Sandra (A) şi lui Paul Abdrudan (P)!

  Articol scris de George Marian