fbpx
  • După un drum trasat doar de voie bună, duminică, 2 iunie, am reuşit să ajungem la doar câțiva metri de Papa Francisc, distanță care, teoretic insignifiantă, aparent era de nestrăbătut, fapt datorat mulțimii de oameni dornici de a asculta învățăturile Papei şi slujba religioasă cu un aer solemn.

    Sub razele solare care topeau încet-încet ceea ce numim « fizic », discursul Papei ne-a încălzit de-a dreptul sufletele, acesta putând fi categoric descris prin cuvintele « o deosebit de mare încărcătură emoțională ». Astfel, toată lumea a avut ocazia de a avea acea persoană care îți deschide ochii, mintea şi, poate cel mai important, inima, Papa afirmând lucuri complet adevărate, ce trădează un caracter frumos, o ființă blândă, un om care inspiră, care are un rol divin, având o contribuție remarcabilă în ceea ce priveşte pacea lăuntrică a fiecăruia.

    Edubiştii (şi, bineînțeles, nu numai) au fost puternic impresionați de vorbele simple, dar marcante ale celui care în ochii noştri este ilustrarea perfectă a modestiei şi a blândeții. Aşadar, putem spune că, în sfârşit a devenit mai clară şi diferența dintre a fi om şi a fi uman, ceea ce a mai sensibilizat lumea au fost cuvintele : « Tinerii înfloresc când se simt iubiți. Toți înflorim când ne simțim iubiți, pentru că iubirea prinde rădăcini şi ne cheamă să ne înfigem aceste rădăcini în viața celorlalți. » După momentul rostirii acestui mare adevăr, s-a observat o uşoară schimbare în privirile celorlalți, astfel cel de lângă tine parcă nu mai avea ochii împăienjeniți de acea doză zilnică de negativism, obişnuită în prezentul nostru (al oamenilor care şi-au pierdut mult din spiritul civic, din umanitatea propriu-zisă), ci o oarecare sclipire de bunătate se vedea la toți.

    Suntem recunoscători Divinității pentru acest exemplu inspirațional pe care l-a dat pe Pământ !

    Articol scris de Miruna Jurca