fbpx
 • Tineri, copii, prietenie, implicare, încredere, bucurie

  Copii, tineri, prietenie, implicare, încredere, bucurie, voie bună, așa am putea descrie în câteva cuvintetaberele EduCamp desfășurate și în acest an de Asociația Edubiz, pentru 120 de tineri și copii, în perioada iunie și iulie.

  Taberele EduCamp fac parte din programele de dezvoltare personală și profesională, pe care Asociația EduBiz le dezvoltă din 2013 pentru mii de tineri și copii, în Bihor și Cluj.

  În fiecare an, EduBiz oferă pentru sute de adolescenti programe de orientare profesională și vocațională, de dezvoltare de competențe de viață, prin care aceștia își descoperă propriile talente. Voluntariatul este esențial pentru fiecare tânăr care devine membru EduBiz; împreună edubiștii adună peste 50.000 de ore de voluntariat pe an în activități pentru copiii orfani, copiii din spitale sau din mediul rural, pentru persoane vârstnice, asociații din orașe.

  „Aș vrea ca ziua aceasta să nu se termine niciodată” ne-a spus Patric, într-una din taberele EduCamp, care sunt deliciul Edubiştilor pentru experiențele inedite de care au parte. Au ocazia sa participe la ateliere de dezvoltare de competențe de viață, de creativitate și dezvoltare de talente. Edubiștii sunt puși la încercare în drumeții și activități în munte, unde muncesc în echipă pentru a ajunge la destinație și a-și îndeplini obiectivele propuse; așa învață să aibă încredere în ei si unii în alții, să iasă din zona de confort. Toate zilele din EduCamp sunt pline de râsete și voie bună, de jocuri, de momente amuzante, distracție și mai ales de multă comunicare. Tinerii ajung să se cunoască foarte bine între ei și să lege prietenii strânse.

  Fiecare are rolul său în EduCamp, de la pregătirea activităților, la pregătirea mesei, la curățenia locului, la sprijin pentru ceilalți; așa realizează că fiecare persoană este importantă și că împreună pot face lucruri extraordinare.

  Să trăiești înseamnă să-ți descoperi misiunea și să o urmezi. Au ocazia să discute liber si chiar să realizeze darurile primite de la Dumnezeu, valorile pe care le au și modul în care fiecare își poate folosi talanții pentru a se implica pentru cel de lângă el.

  Pentru ei Edubiz înseamnă cunoaștere și dezvoltare, experiențe de viață, oportunități, prietenie, bucuria de a fi împreună cu tineri care au aceleași valori. Ei sunt tinerii de azi, profesioniștii de mâine.

  EduBiz, Antonia Şandra