fbpx
 • Când vine vorba de perfecționare și învățare, EduBiz le oferă tinerilor toate resursele necesare pentru formarea acestora în fiecare latură ce îi definește, lucru care a fost pus în aplicare și în ceea ce privește formarea noii echipe de manageri ai EduBiz. Julian, vicepreședinte la Warnborough College UK, trainer international, speaker motivațional și lista poate să continue, a susținut un training de 2 zile, unde edubiștii au învățat ce este un StartUp, care sunt bazele și secretele acestuia, multe tips&tricks-uri și desigur cum să pună în aplicare.

  Cursul a fost numit „Passion to Action”, de la nume, pornind și principalele elemente de care avem nevoie: „o minte și o inimă deschisă”, „să ai parte de provocări și să provoci la rândul tău”, „fiecare din echipă are un anumit rol”, „o continuă învățare”. Cu aceste date înfipte bine în mintea noastră, am aflat și care este cheia succesului: comunicarea, folosită în special în teamwork (muncă de echipă). Într-o echipă modul de coagulare, de ascultare, răspundere, ASUMARE și COMUNICARE, formează un grup puternic de persoane care pot să creeze mai departe absolut tot ce își doresc, prin MUNCĂ și IMPLICARE.

  Am fost duși prin exemple concrete, de reușite și eșecuri, modele de viață care au pornit de la nimic și au realizat noi concepte, aplicații extrem de cunoscute, lanțuri de magazine care au înceut de la o simplă idee în aparență săracă și fără reușită. Tot ce ai nevoie? Să știi cu ce  problemă te confrunți – nevoi ale societății, ceva ce tu vezi greșit dincolo de zona ta de comfort sau poate chiar în interiorul ei – să ai o idee și să găsești soluția pe care să o pui în aplicare împreună cu multe cunoștințe, o planificare clară și puțin ajutor din partea echipei tale.

  Teoria ne-a ținut într-o continuă atenție și concetrare, dar fiecare probă ne-a pus la încercare și ne-a făcut să realizăm legătura dintre comunicare și practică, modul în care importanța echipei este una foarte mare, în care gândind și muncind împreună putem să rezolvăm probleme care poate ni se par fără răspuns. Iar proba finală fiind crearea unui plan de StartUp, care ne-a făcut să luăm frâiele unui adevărat manager, cum noi punem totul la punct, dar realizăm că mai sunt atât de multe detalii pe care trebuie să le avem în vedere și nici măcar nu ne dăm seama de ele.

  Astfel, o experiență ce ne-a pus baze puternice în ceea ce constă acest domeniu, cu ajutorul lui Julian care ne-a spus de la început că vrea să facem acest proiect la fel ca și cum l-am începe de mâine, ajutându-ne cu foarte multe sfaturi și făcându-ne pe noi să ne dăm seama de soluții, iar un citat ce mi-a rămas puternic întipărit în minte de la el: „Nobody plans to fail, but everybody fail to plan”.

  Articol scris de Lorena Rus