fbpx
 • Educația non-conformală naşte suflete artistice, care se pot manifesta cel mai mult în camera proprie, pe social media sau rareori pe un site sau într-o galerie de arte cam uitată de lume. Dar un eveniment ca Citadel Delivery e dedicat fiecărui artist din noi.

  Pe scurt, Citadel Delivery e un eveniment de tip Street Delivery, organizat de Fundația Cărtureşti şi Asociația pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), un manifest plin de culoare, voie bună şi relaxare, care leagă partea culturală a societății şi oamenii pasionați. Dacă ați participat, probabil că v-ați întâlnit şi cu studenți de la Arte şi Arhitectură, deoarece au pregătit trei instalații pentru eveniment.

  Accentul s-a pus pe poezie, dar şi pe mediul ce ne înconjoară şi arta ce o simțim. Locul evenimentului a fost bine decorat cu ateliere şi proiecte artistice, arhitecturale, teatrale, literare, de mediu şi sport. Imaginează-ți o seară plină de muzică live, proiecții de film şi teatru şi un DJ care ne-a făcut pe plac după o zi plină de activități şi multe zâmbete!

  În cazul în care nu ai participat, poate că nu ți se pare prea impresionant, dar trebuie să trăiești experiența ca să înțelegi cât de frumos te cheamă cărțile, cum sună o poezie spusă blând la microfon sau să le priveşti agățate pe copaci (nu e o metaforă). Dintr-o perspectivă, nu îți vine să crezi că toți oamenii ce-i vezi atât de liniştiți şi fericiți vin din aceeaşi lume “grotească”/”insensibilă” din afară.

  Evenimentul a trecut prea repede pentru cei care au trăit din plin fiecare moment, fiind pe 26, 27 şi 28 iulie, dar anul viitor sigur ai să te întâlneşti cu un grup de edubişti la Citadel Delivery!

  Articol scris de Geczi Kis Georgian