fbpx
 • Precum orice edubist care face parte din programul „Complete by Edubiz” şi eu am luat parte la stagiul de practică în domeniul ales de mine şi anume, jurnalismul.

  Stagiul de practică a avut loc la „Redacţia Bihoreanul” pe o perioadă de două săptămâni. Săptămâni pline de momente în care am întâlnit persoane cu poveşti interesante în spate, informaţii noi acumulate, idei puse pe hârtie şi teorie exersată.

  Stagiul în jurnalism a fost unul de practică în adevăratul sens al cuvântului, având multă muncă pe teren, situaţii şi ştiri diferite, contexte diferite şi abordări diferite.

  Stagiul meu a fost unul plin de informaţii foarte valoroase şi m-a ajutat să înţeleg mult mai bine ce înseamnă acest domeniu. De la informaţii de bază am ajuns să realizez fotografii pentru anumite ştiri şi chiar redactarea unora, atât ca exerciţiu, cât şi pentru a fi date spre publicare pe site-ul redacţiei.

  Am luat parte la diferite evenimente locale precum „Raliu fără frontiere”, „Ziua drapelului”, conferinţe de presă şi muncă pe teren în diferite locaţii pentru adunarea informaţiilor.

  Dacă un tânăr în dezoltare încearcă să se hotărască la cariera pe care o va urma şi nu ştie care e, sau pur şi simplu vrea să îşi confirme că aceasta este meseria menită pentru el, acest stagiu de practică este o oportunitate de neratat, având şansa să lucrezi cu profesioniştii din domeniul ales de tine.

  Un stagiu de practică în orice domeniu din programul ‘’Complete’’ se desfăşoară pe o perioadă de două săptămâni. Tu însuţi ca tânăr având şansa să lucrezi cu oameni profesionişti exact în modul în care s-ar derula cel mai probabil o zi din viitoarea ta carieră.

  A fost o experienţă care cu siguranţă mi-a priit şi m-a ajutat să înţeleg dacă aceasta este cariera pe care vreau să o urmez în viitor şi din ce anume constă meseria aceasta, calităţile de care ai nevoie pentru a fi jurnalist, ce trebuie să faci ca jurnalist şi ce contează cu adevărat în această meserie.

  Articol scris de Antonia Şandra