fbpx
 • Ești orădean sau ai ocazia de a fi turist aici în această perioadă, ai nevoie de relaxare în aer liber, de momente petrecute alături de prieteni sau doar vrei să fii departe de orice sursă de stres cotidiană? Ei bine, te încadrezi perfect în ideea cu care organizatorii festivalului de film „Oradea Summer Film” au pornit la drum, aceștia fiind Visit Oradea, Primăria Oradea și Cetatea Oradea.

  Și în acest an, Cetatea a fost plină ochi în fiecare seară de orădeni sau turiști – români sau din alte părți ale lumii – care  au fost dornici să guste dintr-o multitudine de filme aduse de pe întregul glob, direct pe ecranul amplasat în Parcul Cetății pentru bucuria sutelor de oameni, pasionați sau amatori de filme bune și multă voie bună.

  Ajuns la a III-a ediție, festivalul s-a desfășurat în perioada 9-18 august, organizatorii ne-au oferit 10 seri de filme, pe care le-am putut fiecare petrece în hamac, pe scaun sau pe păturica noastră proprie, cu mult popcorn, nachos și prieteni dragi, având în față un film bun.

  Atmosfera a fost una ce a învăluit întreg orașul în sărbătoare, am avut parte de deconectare, am râs cu toții împreună, am stat cu sufletul la gură când personajul principal o dădea în bară, poate am mai și plâns, dar un lucru e sigur, am petrecut momente de calitate în aer liber, ne-am făcut prieteni noi, am gustat puțin dintr-un festival care, pe câtă muncă există în spatele acestuia, pe atât de multe sentimente de fericire s-au regăsit în sufletele oamenilor de pretutindeni.

  Și ca o recomandare? Să fim cu toții cât mai deschiși la activități de acest tip, care să ne deconecteze de la stresul zilnic, de la aglomerația orașului, de la telefoane și laptopuri, de la agitația prin care uităm să ne mai bucurăm de lucrurile esențiale pentru noi.

  Articol scris de Lorena Rus