fbpx
 • Am intrat în EduBiz la începutul clasei a zecea. Am auzit de acest proiect de la câţiva prieteni şi mi-am zis în minte, “încearcă, ai ceva de pierdut?”, aşa că m-am înscris. Nu ştiam ce mă aştepta, pe cine am să cunosc şi cu cine am să lucrez, dar cu siguranţă aveam în mine acea doză de entuziasm, o doză care aştepta să fie cunoscută mai ales de către mine.

  Am intrat în EduBiz la începutul clasei a zecea. Am auzit de această organizație de la câţiva prieteni şi mi-am zis în minte, “încearcă, ai ceva de pierdut?”, aşa că m-am înscris. Nu ştiam ce mă aştepta, pe cine am să cunosc şi cu cine am să lucrez, dar cu siguranţă aveam în mine acea doză de entuziasm, o doză care aştepta să iasă la suprafață.

  Înainte de EduBiz eram o melodie fără versuri, dar apoi, ceva s-a schimbat.

  Programul Complete a fost o provocare pentru mine, o gură de aer proaspăt după o vreme petrecută închis într-o cameră fără geamuri. Ţin minte primul wokshop la care am participat, intram în sală cu paşi apăsaţi. Ţin minte feţele colegilor mei din grupa de miercuri, încercam să îi citesc, să știu de dinainte cu cine mă voi înțelege mai bine, dar totul a venit foarte natural, legând conexiuni cu fiecare în parte. Erau nişte cărţi interesante, cu poveşti unice pe care sincer, abia aşteptam să le răsfoiesc. Simţeam ceva nou, cu fiecare workshop la care partcipam învăţam lucruri noi, mă descopeream puţin câte puţin pe mine, iar asta mă făcea să simt că zbor.

              Prima ieşire la care am participat cu EduBiz a fost cea din octombrie în băile 1 mai. A fost interesant, ca un joc de adevăr şi provocare, m-am provocat să ies din zona mea de confort şi să fiu eu. Mi-am făcut prieteni noi, am învăţat unele lucruri, am început să simt acel sentiment de apartenenţă.

              Voluntariatul, o altă etapă al programului Complete. O etapă şi mai provocatoare deoarece a trebuit să mă bazez în unele momente pe propriile mele forţe, forţe pe care eu atunci le descopeream. A fost o perioadă frumoasă, presărată cu oameni minunaţi şi momente de neuitat. Au existat şi obstacole, dar am încercat să trec peste ele, să le dobor şi după să dansez victorios. Am lucrat cu copii, un lucru care nu e uşor, dar cu siguranţă pe mine m-a încălzit sufleteşte, mi-a readus aminte de copilărie, de acea sticluţă plină cu inocenţă pe care o aveam cu toţii. Le-am văzut aripile copiilor, aripi care străluceau şi se pregăteau pentru a-şi lua zborul.

              Împreună cu EduBiz am urmat şi un curs de teatru, un curs care m-a ajutat să îmi dezvolt unele abilităţi. Un curs în care am simţit prietenia şi mai accentuată, mi-am simţit persoana mea, ştiu, sună ciudat. Am simţit multe şi am avut curajul să mă exprim prin improvizaţie la curs, prin replicile pieselor pe care le jucam.

              Programul Complete a fost şi este o parte din mine. Mi-am făcut prieteni noi pe care pot conta şi cu care să mă simt bine. Mi-am făcut amintiri pe care le port cu mine mereu şi îmi aduc aminte de ele cu zâmbetul pe buze. M-a ajutat să înfloresc. Cum ziceam la început, înainte eram o melodie fără versuri, dar după acest program mi-am găsit versurile şi sunt gata să le cânt în gura mare, până rămân fără aer. Nu mai sunt o melodie oarecare, am apărut la radio!

  Articol scris de Alex Balic