fbpx
 • În cazul în care ați avut curiozitatea de a vizita Parcul 1 Decembrie weekend-ul trecut, mai precis sâmbătă, 14 septembrie, în intervalul orar 16:00-19:00, cu siguranță că ați avut ocazia de a vă delecta cu extrem de plăcuta atmosferă a EduFest-ului din acest an. Evenimentul este primul de tip outdoor care a avut până acum loc în România la care firmele au venit cu workshop-uri în aer liber pentru cei interesați să ia parte. Fie că ați ajuns la îndemnul prietenilor în calda îmbrățișare a evenimentului, ori pur și simplu mânați de curiozitate, fără îndoială că experiența a fost una de neuitat. De la workshop-uri interactive, muzică bună și până la oamenii joviali și săritori întâlniți la fiecare stand, EduFest-ul a avut de toate. Iar reacția participanților confirmă asta.

              Mergând dintr-un capăt al zonei de desfășurare în altul, am avut plăcerea de a vedea în jurul meu doar fețe zâmbitoare, cu unii apucând chiar să port un schimb de replici. Întrebând, întâi de toate, care a fost părerea tuturor despre activitățile la care tocmai ce au luat parte, am avut plăcerea de a primi numai răspunsuri pozitive. De la deschiderea de noi perspective către domenii mai mult sau mai puțin cunoscute și până la orientarea către viitor, fiecare stand în parte a avut ce oferi. Deși timorați la început, odată intrați în joc, tinerii au avut ocazia să învețe într-un mod plăcut și captivant lucruri noi și utile. Astfel, până și îndeletnicirile mai complicate au fost primite cu brațele deschise și deprinse cu ușurință. Pe Aron, workshop-urile l-au delectat prin caracterul lor interactiv, informația fiind oferită receptorilor într-un mod fascinant, nu doar povestită, teoretizată, ca în mod obișnuit. Cât despre Daniel, un alt tânăr cu care am avut plăcerea să vorbesc în tranziția mea, el a fost încântat de algoritmul pe baza căruia s-a desfășurat experiența, fiindu-le explicați pașii pe care îi au de urmat cu bunătate și calm, ca mai apoi să li se permită să dea frâu liber imaginației pe tabletă, jucându-se cu imaginea, spre a o transforma în ceva cu totul unic. 

   În mijlocul forfotei create din dorința tuturor de a lua parte la cât mai multe ateliere cu putință, am mai apucat să aflu ce rol a avut întreaga aventură în luarea deciziei cu privire la înscrierea în asociația din spatele a tot ce le-a fost oferit în acea zi. Nu mică mi-a fost bucuria să constat că majoritatea aveau de gând să completeze garantat formularul de înscriere în EduBiz. Ba mai mult, pentru a întări convingerea că EduFest-ul a jucat un rol crucial în acest proces de atracție a noilor spirite, dintre cei ce făcuseră deja acest prim pas, cu toții mi-au confirmat că evenimentul i-ar fi convins fără îndoială să facă această alegere, în cazul în care s-ar mai fi aflat încă în cumpănă.. 

   Dar ce i-a determinat, oare, în primă fază, să aleagă EduBiz-ul? Aici, răspunsurile primite au fost cât se poate de vaste. Cu toate acestea, dacă ar fi să restrâng sfera lor cât mai mult cu putință, principalii factori care au influențat tinerele minți au fost fie recomandările primite din partea prietenilor, ca în cazul celor mai mulți, fie multele activități de dezvoltare personală de care edubiștii au parte an de an în programul Complete, printre care stagii de practică sau workshop-uri de tipul celor cu care s-au întâlnit în parc. 

   EduFest-ul a fost, așadar, putem spune, un fel de introducere în atmosfera EduBiz-ului pentru toți cei interesați. Și, deși pentru ei, ziua s-a scurs rapid, doldora de noi descoperiri, cei care au avut, de departe, cele mai mari emoții cu privire la acest eveniment au fost voluntarii responsabili de organizarea acestei reușite. Aici pot spune, din proprie experiență, cât de multă muncă s-a aflat în spatele cortinei și cu câte emoții am așteptat cu toții această zi. Luni întregi de muncă și devotament din partea întregii echipe au format temelia pe baza căreia a fost ridicată construcția.

  Articol scris de Andra Zoica