fbpx
 • Fun fact: o oră de stat în trafic este egală cu fumatul a două țigări. (DA, CHIAR DACĂ NU EȘTI FUMĂTOR!)

  Cu toții am auzit la un moment dat de cel puțin o campanie, asociație sau organizație ce are ca scop educația ecologică sau chiar punerea în practică a anumitor principii ale ecologiei. Let’s do it România este una dintre campaniile menționate. Aceasta este cea mai mare campanie de educație ecologică desfășurată pentru școlile din toată țara. Cu o inițiativă pe măsură, aceștia au organizat sâmbătă, 21 septembrie, pe teritoriul întregii țări o campanie de strâgere a gunoaielor de către voluntari de toate vârstele, de la cel mai mic până la cel mai mare. 

  Bineînțeles, edubiștii nu au putut lipsi din ecuație, mai ales când e vorba de mama natură. 

  O mână de edubiști harnici, serioși, implicați și dornici de o schimbare (edubiștii sunt încântați de orice fel de schimbare în bine așa că s-au implicat cu drag și mult interes) au luat parte la această campanie. Punctul de întâlnire al voluntarilor a fost Lotus Retail Park iar evenimentul a început la ora 9:00. Cei din Edubiz au avut ca obiectiv curățarea șanțului Cetății Oradea. Edubiștii harnici nu doar că au curățat porțiunea de care erau responsabili, ci din propria inițiativă și spirit de implicare s-au hotărât ca în drumul lor spre Cetatea Oradea să curețe și Parcul 1 Decembrie care are și el acel ‘’farmec pitoresc’’ în care gunoaiele sunt la ordinea zilei. 

  Concluzia? Sunt mai multe smocuri de țigară decât castane în parc! 

  Educația, mai ales ecologică, tinde să lipsească din viețile multor oameni ce trăiesc în Oradea și nu numai. Lipsa de atenție, implicare și conviețuire cu natura sunt ceea ce determină existența unor astfel de campanii în care oameni civilizați ce aruncă gunoiul unde trebuie sunt nevoiți să curețe mizeria provocată de alții. 

  Dacă oamenii ar conștientiza ce efect au acțiunile acestora pe termen lung, poate această situație drastică cu care ne confruntăm în ziua de astăzi în toată lumea, și anume încălzirea globală și poluarea,ar putea fi redusă simțitor. 

  Totuși, edubiștii și mulți alți voluntari au încercat să aducă o lumină mai pozitivă asupra situației, chiar și pentru o zi, în care au încercat ei înșiși să schimbe, în mică dar importantă măsură, problema actuală la nivel global. 

  Așa că, nu putem decât să le mulțumim oamenilor ce fac acte de genul spre folosul planetei și al nostru, al cetățenilor de zi cu zi! 

  Adevărații eroi nu poartă pelerină! Oricine poate fi erou, trebuie doar să vrei!

  Articol scris de Antonia Șandra