fbpx
 • “Oamenii nu își mai dau seama de bucuria de a trăi, pentru că nici nu mai știu să privească minunile naturii.”(Constantin Brâncuși)

                 Cu timpul, omul a ajuns să se îndepărteze de natură și să își uite căminul ce l-a adăpostit atâtea veacuri. Ba chiar a atins punctul în care să încerce să îl domine, să se facă stăpân pe tot ceea ce vede în jur și să îl exploateze. Să ia, până când nu mai are de unde, dar să uite să mai si dea înapoi. Iar această rută a fost atât de mult parcursă, până în punctul în care să ne periclităm propria casa si propriul viitor, fără chiar să mai conștientizăm. Iar de aici, nu am putut-o lua decât în jos.

                 Tocmai de aceea, tinerii de la Ecotop Oradea au avut ambiția de a le aduce oamenilor la cunoștiință impactul pe care acțiunile lor îl au asupra mediului. In plus, isi doresc sa ne propuna implementarea unor mici dar benefice modificări la stilul nostru de viață. Și ce mod mai bun de a face asta, decât printr-un eveniment public înzestrat cu o multitudine de activități interactive?

                 Mai precis, întregul eveniment, ce are drept nucleu mediul și protejarea acestuia, se va desfășura pe mai multe etape, la sfârșitul acestei săptămâni. Toate au rolul de a deschide ochii lumii în legătură cu efectul pe care acțiunile omului îl au asupra unicei noastre case. Iar, ca atare, a primit și un nume pe măsură, anume Oradea Green Days. Pentru ziua de vineri, 25 octombrie, cei de la Ecotop Oradea vă așteaptă în corpul G al Cetății Oradea, începând cu orele 17, pregătind pentru voi toți un program inedit. Debutul va consta într-o serie de sesiuni de comunicări, în cadrul cărora invitații speciali, Nan Adelina și Tănase Ioana, vor ține câte un discurs, la finalul căruia cei dornici le vor putea adresa și întrebări. Ulterior, va avea loc o sesiune de dezbateri între echipa Ecotopului și cea a liceelor, pe moțiunea: “Acest parlament consideră că protecția mediului este mai importantă decât dezvoltarea economică”. Seara va fi încheiată cu o piesă de teatru originală marca Ecotop, pusă în scenă de către aceiași tineri implicați care au stat la baza întregii acțiuni.

                 Cât despre ziua de sâmbătă, aceasta le pregătește surprize în special celor mici, dar nu numai, având în plan organizarea unui concurs de desene pe asfalt în Orășelul Copiilor, de la ora 11. Această activitate artistică va fi urmată și de un Treasure Hunt pentru cei mai mari, oferindu-le acestora șansa să își lărgească bagajul de cunoștiințe în acest domeniu al naturii prin intermediul jocului. Vânătoarea de comori are drept punct de pornire Parcul 1 Decembrie, iar cei dornici să participe sunt rugați să își construiască echipe de două până la patru persoane și să se înscrie pe www.ecotoporadea.ro, până joi, la ora 12. Sambata ei sunt așteptați, în Parcul 1 Decembrie de la ora 17, pentru a da start întrecerii. După ce vor fi parcurs traseul, participanții se vor intoarce in Parcul 1 Decembrie pentru premierea celor trei echipe câștigătoare. Iar, pentru a încheia evenimentul într-o notă cum nu se poate mai veselă va avea loc și un concert.

                 Din câte se pare, de la jocuri și concerte și până la sesiuni de dezbateri, Oradea Green Days are câte ceva pentru fiecare. Așadar, ia-ți voia bună cu tine și nu rata activitățile din acest weekend!

  Articol scris de Andra Zoica