fbpx
 • “Emoții în versuri de sticlă” – Interviu cu un tânăr scriitor

  Sursa foto: www.pov21.ro

  Arta este cea mai profundă expresie a creativității umane. Fiecare om este diferit, având idei proprii, creații unice, strâns legate de o multitudine de sentimente fluctuante. În acest articol am decis să călătoresc pe meleagurile artei, mai exact, artei poetice, dar nu singur, ci împreună cu un tânăr extrem de talentat pe nume Robert Trașcu.

  Robert Trașcu are numai 18 ani, dar a reușit să ajungă la inimile oamenilor prin creațiile sale poetice pe care le scrie cu pasiune. Acest tânăr a avut curajul să își exprime sentimentele și să își croiască drumul cu ajutorul poeziilor. Am luat legătura cu Robert și am decis să îi iau un interviu, să ii descopăr gândurile când vine vorba despre artă.

  Alex: Bună Robert, ai putea să îmi acorzi un interviu legat de pasiunea ta despre poezie?

  Robert: Salutare, Alex! Desigur, te ascult!

  Alex: Minunat! Care a fost motivul pentru care ai ales poezia? De ce această ramură profundă te-a atras cel mai mult?

  Robert: Pentru ca poezia e cel mai pur mod de a-ți împărtăși sentimentele. Atunci când compun o poezie, simt că fragmente din mine se zdrobesc de foaie și în ciuda impactului, reușesc de fiecare dată să formeze un mosaic ideal. Poate de asta uneori îmi potențez emoțiilor în versuri de “sticlă”.

  Alex: De la ce vârstă ți-ai descoperit acest talent minunat?

  Robert: De mic fiind am avut o pasiune pentru artă. Mereu ajungeam să scriu compuneri despre absolut orice amănunt ce mi se parea încă o enigmă a vârstei. Învățatoarea deseori mă acuza că aș fi copiat dintr-o carte descrierile stufoase pe care i le prezentam. Timpul a trecut și nu am încetat să îmi dezvolt aceasta pasiune. Astfel, de curând, m-am dedicat în special poeziei. Actualmente scriu constant și plănuiesc publicarea unui volum pe viitor.

  Alex: Interesant. Care este poezia ta preferată, de către cine a fost scrisă și de ce ai ales această poezie ca fiind preferata ta?

  Robert: Poezia mea preferată este “Cuptor” – scrisă de George Bacovia. De ce am ales această poezie? Cu siguranță toata lumea îl știe pe Bacovia de la binecunoscutul “Plumb”, dar eu, personal, consider aceasta poezie bacoviană o capodoperă. Emoția pe care mi-o transmite e inedită!

  Alex: Într-adevăr, Bacovia este uimitor. Din câte știu eu, ai blogul tău personal, corect? Pe lângă acest blog, ești angajat sau scrii pentru o altă platformă?

  Robert: Da, corect! Am un blog personal pe care îmi postez poemele. De asemenea, în prezent, public în revista “pov21”, o organizație creată de tineri ca și noi, care doresc o schimbare în lume prin intermediul propriului punct de vedere! Este o experiență unică și sunt ferm convins că m-a ajutat să îmi dezvolt abilitățile spre un nivel mult mai înalt!

  Alex: Mă bucur să aud asta! Ai anumite planuri de viitor privind arta?

  Robert: Arta e pretutindeni. Fie că voi alege sa fiu doctor neurochirurg sau avocat într-un tribunal de prestigiu, arta mă va urmări neîncetat, și eu pe ea de asemenea. Aspirația mea este de a reuși să creez un echilibru între talentul scriitoresc și restul activităților, astfel încât să îmi pot continua evoluația pe acest domeniu în paralel cu activitatea propriu-zisă.

  Alex: O ultimă întrebare. Care este mesajul tău pentru tinerii care vor să își exprime sentimentele, să își pună în aplicare ideile?

  Robert: Go on! Nimeni n-ar trebui să aibă ezitări în a-și exprima sentimentele, fie ele prin intermediul scrisului sau a altei forme artistice. În momentul în care ai o idee, nu fi zgârcit! Împărtășeste-o și celorlalți. Vei rămâne surprins de rezultate.

  Alex: Îți mulțumesc extrem de mult pentru timpul acordat și pentru că ai ales să creezi poezii. Mult success în planurile tale de viitor!

  Robert: Oricând, și eu îți mulțumesc!

  L-ați auzit oameni buni, aveți curajul să ieșiți din zona voastră de confort, de a încerca să atingeți imposibilul atunci când toți sunt axați pe posibil. Aveți încredere în forțele voastre proprii și în ideile voastre care deși pentru unii dintre voi poate sunt banale, pentru alții nu!

  “Fiecare copil este un artist. Problema este să râmâi un artist când crești.” – Pablo Picasso

  Articol scris de Alex Balic