fbpx
 • “Curiozitatea nu are limite, niciodată nu se va opri”

  Bine te-am găsit! Probabil curiozitatea te-a îndemnat să dai click pe acest articol. Ne bucurăm că te-ai oprit aici, deoarece, alături de Iulian Pavăl, vom descoperi câteva lucruri interesante despre oportunitățile pe care le oferă EduBiz pentru sute de tineri. Interviul lui Iulian a fost luat de Andra Zoica, membră EduBiz.

  Cine este Iulian Pavăl și de ce scriu acest articol? Iulian este unul dintre pionierii din EduBiz. Este membru din 2016, când a intrat ca participant… Azi este unul din mentorii pentru generațiile actuale și ambasador EduBiz în lumea întreagă. Deși acum studiază în afara țării “revine acasă cu mare plăcere la EduBiz”. Hai să aflăm de ce.

  “Cu ce te ocupi acum Iulian?” “Momentan sunt student, studiez în Italia și fac parte dintr-o asociație care este exclusivă și axată pe partea de servicii financiar bancare.” Iulian este student al universității Bocconi din Milano, o universitate de top din Europa, în care intră și rămân cei mai buni tineri. Dar asta nu este tot, la 19 ani, Iulian a experimentat déjà și ce înseamnă să ai propria afacere: “Am avut afacerea mea pentru o perioadă de zece luni, pe partea de recrutare digitală și utilizarea instrumentelor de recrutare din Oradea”.

  Care este experiența ta în EduBiz? “M-am alăturat echipei acum patru ani. Era o idee nouă și m-a interesat oportunitatea de a descoperi domeniul în care aș vrea să lucrez. Ideea de a merge în stagii de practică era extraordinară. Țin minte că totul a început cu o prezentare făcută de Teo la noi la școală, la Gojdu, și uită-ne aici, după patru ani împreună.” râde din tot sufletul, spunându-ne acestea ☺

  Dar despre rolul tău în cadrul EduBiz? “Am început ca participant. Am făcut două stagii de practică: unul la Banca Transilvania iar celălalt la Corporactive.” Mi-am dorit extrem de mult internshipul la Banca Transilvania, pentru că doream să văd în ce măsură mi se potrivește domeniul financiar.” În prezent, Iulian este mentor și trainer pentru tinerii edubiști, animă  taberele și este un exemplu.

                 “Care lucruri te-au ajutat cel mai mult din ceea ce ai învățat la EduBiz?”. Iulian a răspuns că „EduBiz m-a ajutat să îmi dezvolt in primul rand competente practice. În stagii am observat concret ce se intampla in domeniul financiar. Am invatat inclusiv “skill-uri tehnice”, despre instrumente utilizare în domeniul resurselor umane, ceea ce m-a ajutat cand am deschis propria afacere. În plus, la EduBiz, am invatat “soft skills-uri”, cum li se spune în limbajul de specialitate. Adică, munca în echipa, comunicare, punctualitate, respectul fata de munca. Aceste lucruri nu se învață in scoala, deși sunt poate lucrurile de care ai cel mai mare nevoie in viata, indiferent de domeniul tău. Acestea se  pot dezvolta în cadrul unui program complex, cum am găsit la EduBiz. De aceea sunt recunoscator ca fac parte din comunitatea EduBiz.”

  Ce planuri de viitor ai?  În primul rând vreau să termin facultatea și să urmez un internship în Marea Britanie în domeniul financiar!”, ne spune Iulian.

                 Ce crezi că îi poate ajuta pe tineri să se dezvolte? Iulian a răspuns hotărât: “O comunitate! Să fie parte dintr-o comunitate, cu care să poți împărtăși aceleași valori, dorințe, obiective și abilități!”

  “Faceți primul pas, îndrăzniți, curiozitatea nu are limite, ea niciodată nu se va opri doar la lucrurile pe care le știți. Distrați-vă și faceți-vă utili”.

  Dacă vrei să aflii mai multe despre povestea lui Iulian, te invit să urmărești întregul video pe EduBizTV.

  Articol scris de Alex Balic

  Jurnalist Andra Zoica