fbpx
 • Scriitoare de poezii, Avram Dalia, descoperita in cadrul #edubizchallenge

  Recent, am avut plăcerea de a o întâlni pe câștigătoarea primei ediții #EduChallenge, în care participanților li s-a cerut să își prezinte hobby-ul, printr-un story pe Instagram. Avram Dalia este o tânără cu o pasiune din ce în ce mai puțin întâlnită în ziua de azi. Ea scrie poezii. Și, cum această îndeletnicire este una captivantă, am stat cu ea de vorbă pentru a afla mai multe.

  Astfel, am aflat că a început să scrie poezii în urmă cu câțiva ani, în vremea când era boboacă la liceu, și de atunci scrie frecvent.  După spusele ei, această pasiune a fost descoperită în mod întâmplător. În timpul unei discuții avute cu prietenele sale, s-a ajuns cumva la propunerea de a așterne pe hârtie ideile pe care le avea la momentul respectiv, în altă formă, sugestie care a fost și îmbrățișată ulterior, ideile ajungând să fie puse în versuri. Iar de aici, restul e istorie. Dalia ne-a destăinuit și care i-a fost principala sursă de inspirație de-a lungul timpului: oamenii din jurul ei, această diversitate de caractere asigurând și o gamă destul de vastă de poezii. O altă sursă relativă de inspirație sunt și poeții ei preferați, Nichita Stănescu, George Bacovia și Adrian Păunescu. Nichita Stănescu în special, după cum spune ea, datorită felului accesibil, dar și profund, deopotrivă, în care scrie.

  Ca teme literare, Dalia ne-a spus că nu are una anume pe care o preferă, încercând, în general, să scrie despre aspecte din viața cotidiană, precum prietenia sau trecerea timpului. Cu toate acestea, ea afirmă că încearcă pe cât posibil să evite natura, întru cât nu i se pare compatibilă cu sentimentele pe care ea le exprimă în poeziile sale.

  Am întrebat-o și care este creația sa preferată, dintre toate pe care le-a scris de-a lungul timpului. Ea ne-a mărturisit că a scris la un moment dat o serie de poezii care reprezentau diferite flori, acestea simbolizând dragostea și prietenia. În cadrul acestui ciclu de poezii, “am scris și despre dalia roșie, care ar reprezenta un dor profund pentru cineva”, după cum ne spune aceasta. “

  Și, în ciuda faptului că poezia în sine este destul de lungă”, afirmă Dalia, “aceasta pot spune că este preferata mea”, că doar este Dalia.

       Ne dorim să publicăm pe EduBlog și alte poezii ale Daliei.

  Articol scris de Andra Zoica