fbpx
 • EduBizChallenge #stămacasă- Ce fac tinerii în această perioadă?

  Mereu spunem că trăim într-o lume care se află într-o continuă schimbare, și totuși nu observăm acest lucru până în momentul în care aceste schimbări ne afectează viața de zi cu zi. Într-o situație specială ne aflăm și acum, când toată planeta trece printr-o perioadă dificilă. Pandemia mondială cu care ne confruntăm trebuie luată în serios de fiecare dintre noi. Este foarte important să ne informam din surse sigure și să nu credem toate acele fake news care apar în media în această perioadă.

  Din păcate,  pandemia ne afectează pe toți mai mult sau mai puțin. Multă lume vorbește de criza sanitară, dar și de cea economică care urmează. Privind dintr-o altă perspectivă, lumea trece printr-o perioadă în care autoritățile și toți cei care luptă în prima linie sunt pe poziții, fie că vorbim de medici, farmaciști, polițiști ori cei care lucrează în domeniul comercial. Noi, oamenii suntem afectați atât pe plan financiar cât și emoțional. Întrebarea este ce facem noi tinerii în acest timp ?  

  Probabil ați citit foarte multe articole și statistici legate de pandemia prin care trecem și  vă întrebați ce putem face noi în contextul actual, neavând niciun loc de muncă unde să activăm sau fiind încă prea mici. E foarte simplu!!! În primul rând să stăm acasă, ajutând astfel la oprirea răspândirii virusului! Da a sta acasă nu se referă la ideea de a nu face nimic. Ci, dacă putem, să ne continuăm voluntariatul prin alte modalități (pe care și EduBiz le propune).

  Tinerii din EduBiz au luat în serios acest mesaj și de la oprirea cursurilor aceștia au rămas acasă dând dovadă de responsabilitate. Toată activitatea noastră s-a mutat în mediu online, astfel putând ține legatura cu toți edubiștii și având posibilitatea de a ne continua proiectele. Săptămâna trecută EduBiz le-a lansat o provocare edubiștilor susținând statul acasă. Am fost foarte bucuroși să vedem că aceștia au acceptat provocarea și ne-au trimis o mulțime de motive pentru care trebuie să respectăm această măsură. În ce constă această provocare? Tinerii trebuie să completeze fraza:” Stăm acasă acum,…”, să-și facă o poză ținând în mână mesajul lor și să o posteze mai apoi în mediul online. Scopul acestui challenge este de a-i face pe cât mai mulți tineri, și nu numai, să conștientizeze cât este de important să stăm acasă, astfel contribuind la oprirea răspândirii acestui virus.

  Acum edubiștii lansează noi proiecte de voluntariat, prin care ne implicăm să ajutăm comunitatea în aceste momente, în special pe cei vulnerabili, pe vârstnici și pe cei din linia întâi.

  Rolul nostru, chiar dacă pare neînsemnat, este necesar pentru că fiecare gest prin care îi putem ajuta pe ceilalți contează foarte mult acum. Este foarte important să avem grijă de noi și de oamenii din jurul nostru! Pentru a fi informați și activi acasă în perioadă această am pregătit pentru voi o serie de articole foarte interesante. Așa că stai cu ochii pe blogul EduBiz! Până data viitoare… STAȚI ACASĂ!

  Articol scris de Tatiana Tau – jurnalist al Blogului EduBiz