fbpx
  • Implementarea unui guvern al tinerilor- – Cristian Terheș susține EduBiz

    Domnul Cristian TERHEȘ este un europarlamentar care de-a lungul carierei a militat pentru drepturile omului, a continuat să învețe fără oprire și a cerut păreri și sfaturi de la oamenii din jurul său care erau în măsură să îi ofere răspunsuri la nedumeririle dânsului. A stat pentru mai bine de 15 ani de zile în Statele Unite ale Americii, unde după ce a adus inovații în compania în care lucra a ajuns directorul acesteia. A studiat la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea și a cerut să fie numit preot după 4 ani trăiți în America, iar din acel moment, paralel cu job-ul său, a început să dezvolte o societate română Greco-Catolică în Los Angeles și nu numai. În prezent este membru în Parlamentul European și ​reprezintă cu mândrie România ​ . În ciuda anilor petrecuți dincolo de granițele locului natal, ne-a mărturisit că a păstrat mereu o ​conexiune puternică ​ cu tot ceea ce a însemnat spiritul și trăirea românească, ne-a spus că era împlinit din toate punctele de vedere, dar pentru dânsul „acasă”, tot România însemna.

    În 22 mai am avut onoarea de a avea o conferință a proiectului YouthAct 4 Europe alături de dânsul, proiect prin care tinerii implicați în cadrul acestuia vor avea posibilitatea să viziteze Parlamentul European alături de domnul Cristian. Au luat parte membrii YouthAct 4 Europe și managerii EduBiz, în cadrul căreia echipele proiectului și-au prezentat fiecare propriul demers, iar managerii au relatat activitatea și implicarea lor în EduBiz. Am petrecut două ore împreună extrem de productive, timp în care am făcut schimb de idei și oportunități. Ne-a bucurat să vedem deschiderea dânsului pentru ceea ce facem noi, a fost uimit de implicarea ș i determinarea noastră ​ , a spus că avem deja în echipa YouthAct 4 Europe miniștrii în aproape toate domeniile și că am putea propune chiar noi un model de guvernare. Ne-a ajutat extrem de mult pe fiecare să ne dăm seama de ce​ rezultate ​poate avea​ munca noastră în EduBiz, dar mai ales ​impactul ​pe care îl avem asupra comunității atât ca manageri, cât și în proiectele pe care membrii YouthAct le dezvoltă, despre care veți putea găsi articole individuale pe Blog.

    Mesajul cel mai de impact pe care ni l-a transmis a fost faptul că trebuie​ să gândim la scară înaltă ​ , dacă demarăm un proiect sau ni se oferă o oportunitate să nu punem înainte o sumedenie de argumente legate de ​motivele pentru care ​ nu ​ putem realiza un lucru ​ , ci să avem clar în minte​ un singur motiv pentru care să ​ facem ​ ceea ce ne propunem. Tot dânsul ne-a spus o curiozitate pe care la nivel de management, EduBiz a luat-o în serios: știați că din punct de vedere legal sunteți îndreptățiți să faceți petiții pentru a cere informații și acțiuni de la autorități? EduBiz în ciuda pandemiei nu se oprește, ci din contră evoluează în continuare și dezvoltă mult mai multe proiecte care să le ofere atât edubiștilor, cât și tinerilor modalități de a se dezvolta din mai multe puncte de vedere. Nu ratați nicio oportunitate oferită de EduBiz, urmăriți-ne pe Blog, YouTube, dar și pe conturile noastre de social media (Facebook: ​https://www.facebook.com/edubiz.ro​, Instagram: edubiz.eu, Twitter: edubiz_eu și chiar TikTok: edubiz.eu) pentru a fi pe fază când demarăm proiecte fie pentru membrii EduBiz, fie deschise pentru orice tânăr.

    Articol scris de Lorena Rus ​ – ​Manager Comunicare EduBiz