fbpx
 • Risipa alimentara Edubistii alaturi de comunitate

  Voi începe prin a introduce mica echipă din care fac parte, echipă care tocmai ce pune pe picioare un super proiect pe tema risipei alimentare. Your Food’s Journey, cum ne-am intitulat proiectul, ne are la bază pe noi, Briana Olar, Alexandra Bogdan și Iulia Vanț, trei fete care având dorința de a vedea o schimbare s-au decis să contribuie personal la aceasta. Risipa alimentară, deși adesea privită precum o problemă ce ne depășește pe noi ca indivizi este responsabilitatea tuturor, fiecare având posibilitate de a interveni. 

  În cadrul organizației EduBiz am primit oportunitatea de a ne implica în programul Youth Act 4 Europe, unde ni s-a încredințat tema risipei alimentare. După lungi discuții am conturat un plan de bătaie, care porneste de la încercarea de a face oamenii din jurul nostru să conștientizeze existența problemei risipei alimentare și totodată a efectelor pe care le are. Această încercare se materializează prin intermediul postărilor de tip informativ pe care le puteți găsi pe pagina noastră de Instagram (your.foods.journey), iar pe langă acestea suntem în mijlocul pregătirilor unor workshop-uri ce se vor desfășura în mediul online, în cadrul cărora vom avea ca invitați bucătari care vor veni cu soluții practice împotriva risipei. De asemenea, dorim să extindem acest proiect și spre o parte de voluntariat, însă deocamdată mai avem de lucrat pentru a reuși să punem în practică acest plan. 

  După ce v-am prezentat ideea proiectului nostru, aș dori să las aici câteva informații care ne-au determinat să punem la punct acest proiect:

             În România fiecare locuitor aruncă circa 130 kg de alimente într-un an, iar la nivelul UE risipa alimentară ajunge la un total de 88 de milioane de tone. Aceasta risipă are totodată efecte negative asupra climei, generând 8% din totalul gazelor cu efect de seră emise la nivel global. 

  Acestea sunt puținele informații de care avem nevoie pentru a realiza gravitatea situației și direcția sumbră pe care o pot lua lucrurile dacă nu intervenim. Pentru mai multe informații și sfaturi cu privire la modalități de a reduce risipa vă așteptăm pe pagina noastră de Instagram. 

                                          Articol scris de Iulia Vanțmembru YouthAct 4 Europe EduBiz​