• O întrebare bună, nu-i așa…? 

  Automotivarea nu va veni niciodată dacă deschizi netflixul cand ești prins cu multă treaba, dacă hotărăști să mai ramai cateva ore în pat decât să mergi dimineața la alergat sau dacă îți faci o prezentare importantă în ultimul moment. Dacă vrei cu adevărat să faci ceea ce ți-ai propus și să îți atingi obiectivele, atunci trebuie să începi chiar din acest moment, nu de maine, nu de luni, ci de acum.

  Pentru a reuși să realizezi obiectivele pe care ți le propui, pentru a nu renunță la mijlocului drumului și de a continua să mergi înainte pană cand îți vei vedea visul împlinit, trebuie să fii motivat.

  Astfel, chiar și în momentele în care zici ”Gata, renunț!” sau “Nu mai pot!“, tot vei mai putea puțin.  Așa că trebuie doar să ai încredere în tine, iar în acest mod îți vei putea atinge obiectivele. Începe prin ați reaminti zilnic pentru ceea ce “lupți”, iar astfel îți vei da singur/ă seama că de la acest tradițional “Nu mai pot!”, vei ajunge la “Nu, mai pot!”.

  Un prim pas prin a reuși să te automotivezi este prin ați seta un program pentru fiecare zi. Setează-ți clar obiectivele, stabilește pentru ce anume muncești, iar astfel vei putea aloca mai mult timp acestora ca să iasă exact așa cum ți-ai propus. Un sfat bun ar fi cel de ați împărți sarcinile în sarcini mai mici și să te bucuri de fiecare mic succes. Totodată, amintește-ți să iei și pauze, astfel încât să te poți odihni, dar și să alternezi activitățile importante de muncă cu cele distractive. 

  Evită să te compari cu alte persoane și începe să te compari cu tine din trecut, încercând pe zi ce trece să fii mai bun/ă ca ieri și să fi cu un pas mai aproape de ceea ce îți dorești.

  Dar ține minte că nu exista reușită fără înfrângere și că cu fiecare greșeală făcută, ești cu un pas mai aproape de ceea ce îți dorești. Să nu îți fie frică de eșec, fiindcă te poate învăța multe, fiindcă așa cum a zis și John Wooden: “Nu abandona ceea ce nu știi să faci, ci combină cu ceea ce știi să faci”.

  Articol scris de Alesia Igna – blogger EduBiz