• „Muzică este felul în care sună viața”

                                                       – Eric Olson

  Câți dintre voi ascultați zilnic muzică? 

  Sunt convinsă că toți, indiferent că o ascultați din greșeală la radio sau vă plimbați cu căștile în urechi. 

  De mică am crescut înconjurată de muzică, tata fredona diferite melodii prin casă, mama și bunica mă învățau cântecele, iar timpul petrecut alături de verișorul meu atunci când el cânta la chitară despre doi copii îndrăgostiți era cea mai frumoasă amintire. 

  Am crescut cu muzica de la radio și cu jazzul, care și acum îmi face pielea de găină.

  Studiile au arătat că muzica poate servi drept „medicament” în cazul anumitor afecţiuni, ajutând semnificativ la îmbunătăţirea stării de sănătate. O singură oră dedicată ascultării muzicii poate contribui la reducerea durerii cronice cu până la 21% și a depresiei cu 25%, potrivit unui studiu publicat în Journal of Advanced Nursing. 

  Muzica preferată face bine și la inimă. O serie de cercetări au demonstrat că delectarea prin muzică poate micșora tensiunea arterială și nivelul de stres, contribuie la încetinirea ritmului bătăilor inimii, la creșterea fluxului de sânge. 

  Chiar dacă este greu de crezut, muzica contribuie și la îmbunătăţirea sistemului imunitar. 

  Există persoane care adorm pe muzica, deoarece le calmează(mă aflu și eu printre ei). Muzica clasică ajută la stimularea părții cognitive a creierului, ceea ce stimulează reținerea informației. 

  Pe lângă toate aceste efecte muzica îi motivează pe oameni și în privința sportului.

  De-a lungul anilor, muzica s-a diversificat.

  Ajungând de la producerea unor sunete prin frecare, lovire și ciupire la adevărate programe de creat muzică.

  Asta a dus la exprimarea tuturor sentimentelor produse, devenind poezie cântată, terapie pentru suflet, cuvinte în care ne regăsim, linie sonoră ce ne face să fim fericiți. 

  Indiferent de muzica pe care o asculți, ea acționează asupra minții și sufletului tău ca un pansament. Uneori îți place ritmul muzical, alteori versurile sau ambele. 

  Este cel mai puternic mijloc de expresie, constituind un factor în evoluția noastră ca persoane, de aceea îți poți da seama ce fel de persoane ai în jurul tău, după genul de muzică ascultat.

  De obicei, cele mai frumoase momente din viața noastră sunt înconjurate de muzică.

  Pentru mine muzica înseamnă o scăpare din cotidian chiar dacă o ascult în fiecare zi, pansamentul sufletului meu după cum am mai spus.

  Eu ascult în principiu genurile pop, rock, jazz, lofi și muzică clasică atunci când scriu poezii. Îmi place muzica în care mă regăsesc, cu versuri care mă motivează, cu o linie melodică potrivită stării mele, cât și acțiunii pe care o fac , fiind genul de persoană care ascultă muzică în proporție de 50-60% din zi.

  Acesta este un motiv pentru care vă încurajez să ascultați muzică care să vă relaxeze și motiveze.

  Acordați-vă timp pentru sufletul și mintea voastră ascultând piesele preferate și nu uitați să zâmbiți!

  Pentru tine ce înseamnă muzica?

   Articol scris de Lisa Frăsineanu – blogger EduBiz