• Tinerii din Academia de Leadership Edubiz au organizat Summit-ul Carierelor, unde am avut cu toții șansa sa vorbim deschis cu diferiți speakeri din diferite domenii(Medicină, Arhitectura, IT, Psihologie etc.). Eu am avut ocazia de a participa la medicină și psihologie în calitate de voluntar comoderator în domeniile mele de interes.

  Speakerii cu care am discutat au fost oameni foarte faini și deschiși fiind acolo să-ți răspundă la orice întrebare.

  Summit-ul a constat din două părți, prima parte unde speakerii ne-au povestit povestea lor de viață și a doua parte unde aveai ocazia să sa le pui orice întrebare legată de domeniul lor.

  Cum orice om are un drum în viață și încearcă cât mai multe lucruri până se regăsește, asta au trăit și medicii aceștia.

  Spre exemplu Dr. Costea Andrei și-a dat seama că îi place să lucreze pe ambulanță atunci când într-o noapte, din plictiseală, a mers și a mai făcut o gardă ca voluntar, el fiind deja rezident pe altă specializare, ajungând medic UPU Smurd, salvator montan și speologic.

  Am avut ocazia să discutăm și cu lect.univ.dr. Pelea Diana Constata, șef laborator și medic primar în microbiologie care ne-a povestit cum a început de la un mic laborator ajungând la un întreg lanț de laboratoare datorită ambiției sale.

  Ne-a povestit pe scurt ceea ce se întâmplă într-un laborator, cum există un întreg proces prin care aparatura se verifică cu atenție înainte ca analizele să ajungă la noi. 

  De asemenea, am primit și un sfat pe care doamna doctor îl considera foarte important atunci când te pregătești să devii medic: învață logic

  A fost o experiență de neuitat, de unde am descoperit ceea ce înseamnă să fii medic și ce înseamnă să îți asculți chemarea.

  Nu e ușor să fii medic, dar e frumos să știi că un om trăiește datorită ție.

  Articol scris de Lisa Frasineanu – blogger EduBiz