• Rolul echipelor de fundraising în EduBiz

  V-ați întrebat vreodată cine se află în spatele evenimentelor EduBiz? Ei bine, aceste evenimente excepționale au loc datorită mai multor Edubiști, o parte din ei fiind din echipele de fundraising. Echipele de fundraising creează un eveniment cu un scop caritabil, plănuiesc fiecare pas pentru a vă asigura o experiență plăcută și organizează totul de la zero. Cel mai recent eveniment de genul a fost Trivia Night, unde participanții au avut atât oportunitatea de a-și testa cunoștințele despre muzică și filme, cât și șansa de a pleca acasă cu premii.

  Ce rol au echipele de fundraising?

  Precum am menționat mai sus, rolul echipelor de fundraising este să găsească o cauză caritabilă pentru care să strângă fonduri și să descopere o modalitate prin care să implice cât mai multe persoane în susținerea cauzei respective. Deși nu toate evenimentele EduBiz sunt create de echipele de fundraising, fiecare în sine are un rol important, unele oferindu-le tinerilor șansa de a socializa și de a se distra, iar altele strângând bani în moduri interactive pentru a ajuta societatea în care trăim.

  Cu ce se ocupă aceste echipe?

  Echipele de fundraising se ocupă cu tot ceea ce ține de evenimentul pe care îl realizează. Aceștia trebuie să găsească locația potrivită și să o aranjeze pentru eveniment, ei planifică toate activitățile și jocurile și găsesc sponsori potriviți pentru proiectul respectiv. Tot aceștia creează posterele, videoclipurile și formularele de înscriere pe care le vedeți mai apoi pe social media și în cele din urmă trebuie să pună în practică evenimentul.

  Ce abilități îți dezvolți într-o echipă de genul?

  Fiind și eu într-o echipă de fundraising, vă pot spune cu certitudine că toate activitățile menționate te ajută să îți dezvolți creativitatea, abilitățile de comunicare, de planificare și de organizare. Practic îți îmbunătățești abilitățile antreprenoriale.

  Care este cel mai recent eveniment pe care l-a creat o echipă de fundraising?

  Dacă ne urmăriți pe social media, cu siguranță ați auzit de evenimentul nostru cel mai recent: Trivia Night. Fiind sfârșitul semestrului 1, o echipă de fundraising a vrut să le dea oportunitatea tinerilor de a-și testa cunoștințele din domeniul muzicii și a filmelor, acestea fiind două arte pe care majoritatea le iubim. Pe lângă asta, toți participanții au primit câte un cupon de cafea și câștigătorii au primit câte ceva mai special.

  Ce fel de activități au avut loc la Trivia Night?

  Această seară a avut în total 6 etape, mai precis 3 runde din fiecare domeniu. Probele despre muzică și artiști au fost: ghicește melodia, completează versul și ghicește artistul. Probele despre actori și filme au fost ghicește filmul după afiș, roata actorilor și ghicește filmul din care face parte scena respectivă. A fost o seară atât distractivă cât și interactivă.

  Așadar, consider că a face parte dintr-o asemenea echipă este mai mult decât voluntariat, este o șansă de a-ți pune ideile în practică și de a-ți dezvolta competențele antreprenoriale. Edubiști din echipele de fundraising învață să lucreze împreună, să creeze evenimente și să le realizeze, învață să comunice atât între ei cât și cu sponsorii și cu tinerii care participă la evenimentele lor. Aceștia vă dau posibilitatea de a contribui binelui societății prin participarea voastră la evenimente distractive.

  Articol scris de Handa Miruna – Blogger EduBiz