-
O mică privire asupra Summit-ului Carierelor 2022 – Media, Film & Photo.
După cum știți, săptămânile trecute a avut loc Summit-ul Carierelor 2022, unde toți tinerii înscriși au avut oportunitatea inedită de a participa la o discuție cu persoane care excelează în diferite domenii. Această serie excepțională s-a desfășurat pe parcursul unei întregi săptămâni, deoarece EduBiz a inclus domenii variate cu scopul de a ajuta și de a inspira cât mai mulți tineri. Luând parte la webinarul de Media, Film & Photo, am rămas cu câteva sfaturi ajutătoare pe care vreau să vi le prezint și vouă.
În primul și primul rând, voi începe cu o scurtă prezentare a celor 3 profesioniști care au făcut acest webinar posibil.
~Doamna Paula Rusu a reprezentat domeniului media, dânsa a fost o jurnalistă în televiziune pentru o perioadă îndelungată, a lucrat și la Antena 3, TVR, România TV și Realitatea TV. De asemenea, ea lucrează în comunicare de 6 ani.
~Domnul Ovidiu D. Pop a răspuns întrebărilor despre Fotografie, având o mare varietate de medalii și premii ca fotograf, dintre care 378 de medalii de aur, și predând fotografie de 6 ani.
~Ultimul speaker, dar nu cel din urmă, a fost domnul Vasile Calofir, reprezentând domeniul film, dânsul fiind un actor care și-a urmat pasiunea în viață și a reușit să își facă o meserie din ea. De asemenea, el a lucrat în jur de 7 ani la Teatrul Național din București. ~Ultimul speaker, dar nu cel din urmă, a fost domnul Vasile Calofir, reprezentând domeniul film, dânsul fiind un actor care și-a urmat pasiunea în viață și a reușit să își facă o meserie din ea. De asemenea, el a lucrat în jur de 7 ani la Teatrul Național din București.
Acum că știți persoanele din spatele sfaturilor, a venit timpul să și aflați care sunt acestea.
Împărțiți-vă traseul profesional în bucățele mai mici.
Etapizați-vă călătoria ce vă va duce la cariera dorită, deoarece așa veți știi unde să vă investiți energia și ce țeluri trebuie să atingeți pentru a evolua. Această călătorie poate fi comparată cu o autostradă plină de mașini, unde fiecare mașină reprezintă alt domeniu și altă carieră. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă asigurați că sunteți în „mașina” corectă, în „mașina” pe care v-o doriți, și să faceți un lucru în fiecare zi pentru ea. Când sunteți pregătiți, urcați-vă la volan și apăsați accelerația și bucurați-vă de „mașina” la care ați contribuit zi de zi.
Salariul nu este detaliul de care trebuie să țineți cont în mod deosebit la primul loc de muncă.
De multe ori, oameni sunt tentați să își aleagă un loc de muncă în funcție de salariul oferit, însă, din contra, mai ales când vine vorba de primul, ar trebui să îl aleagă în funcție de domeniul în care vor să avanseze. Mai precis, primul job este începutul carierei voastre și evoluția pe care acesta o va aduce este cel mai important lucru, deoarece doar așa veți putea excela în ceea ce doriți, iar cu siguranță salariul se va schimba pe parcursul călătoriei voastre profesionale.
Viziunea unui fotograf este mai presus decât aparatul Foto utilizat.
Cel mai important lucru ca și fotograf este să găsiți și să capturați perspectiva care îi va uimi pe alții, să „vă țineți ochii deschiși mereu” și să surprindeți cadrul potrivit. Trebuie să puteți compune o fotografie, să vedeți elementele care creează o adevărată capodoperă. De asemenea, aparatul Foto utilizat depinde în mare parte de buget, dar veți fi încântați să aflați că o fotografie reușită este, în principiu, rezultatul unei viziuni creative și nu trebuie să începeți cu cel mai scump de pe piață.
Formați-vă singuri părerile și feriți-vă de prejudecăți și legende urbane.
Dacă aveți un vis, nu renunțați la el din cauza unor prejudecăți sau din cauza unor vorbe dintr-o parte sau alta, nu vă lăsați descurajați. Între negru și alb există mai multe nuanțe de gri, iar în viață vor exista mereu unele zone mai „mlăștinoase” și altele „curate”. Prin asta mă refer la faptul că deși veți da cu siguranță și de greu urmându-vă pasiunile, vor exista mereu și perioade frumoase, care vă vor confirma corectitudinea alegerii de a vă urma visul. Provocările sunt acolo să vă ajute în dezvoltarea voastră fie pe plan profesional sau personal și trebuie să vă formați singuri părerile, indiferent dacă uneori veți da de greu.
„Dacă nu puteți vedea unde mergeți, întrebați pe cineva care a mai fost acolo.” ~ J. Loren Norris.
Așadar, precum spune citatul de mai sus, consider că un mentor te poate îndruma atunci când ești nedumerit și te poate inspira; până la urmă cine să fie un exemplu mai bun decât persoana care a ajuns deja la destinația ta de vis? Ei bine, doamna Paula, domnul Ovidiu și domnul Vasile au adoptat acest rol de mentor pe tot parcursul discuției, și pot afirma că au fost niște ghizi pe cinste. Le mulțumesc pentru sfaturile îndrumătoare pe care mi le-au oferit și tuturor membrilor EduBiz care au făcut această oportunitate posibilă.
Articol scris de Handa Miruna – blogger EduBiz