• Experiența voluntariatului – o magie ce îți deschide noi uși

    Atunci când mă gândesc la voluntariat, primul lucru care îmi vine în minte este muzica. Probabil că vă întrebați care este legătura, nu? Ei bine, prima persoana de la care am aflat ideea de a ajuta alți oameni fără a fi răsplătit a fost sora mea. Totul s-a întâmplat într-o zi friguroasă de toamnă în Parcul Central din Cluj. Nu îmi amintesc exact cum am ajuns acolo, doar că sora mea mă înconjura cu brațele, ținând partiturile în fața noastră, iar restul voluntarilor formau un semicerc în jurul nostru. Toate aceste lucruri m-au făcut să mă simt o parte din ceva mai mare, ceva mai nobil decât mine.

    În fond, despre asta este voluntariatul, nu? Să îi ajuți pe ceilalți să-și găsească pacea, să le oferi un umăr de care să știe că se pot sprijini, să dai fără să aștepți răsplată și să te bucuri de bucuria altora. Asta încercam și noi, trubadurii din parc, să transmitem oamenilor ce treceau pe lângă noi, uneori impasibili, alteori aduși cu forța de copiii lor, care simțeau magia ce plutea în jurul nostru.

    În acea seară, sunt convinsă că fiecare din cântăreți a mers acasă cu inima mai ușoară și împliniți, căci au asistat la o formă de magie. Magia compasiunii și a comuniunii.

    Credit pentru fotografie: Copil Radu

    Acea magie am resimțit-o când am făcut pentru prima dată cunoștință cu membrii Edubiz. Toți păreau atât de deschiși și de dornici să ajute, încât puteam vedea în ochii lor o scânteie pe care nu am înțeles-o de la început. Mi-au reamintit de sentimentele calde pe care le-am trăit în acea zi rece de septembrie. De aceea am ales să mă alătur echipei.

      Următoarele noastre întâlniri au fost o experiență unică, în care m-am descoperit pe mine și am făcut cunoștință cu alți tineri în care am găsit un mugure din acea scânteie ce ne-a împins pe toți în căutarea magiei.

    Chiar am descoperit prima fărâmă la atelierul de dezvoltare personală! Ca să poți să îi ajuți pe ceilalți trebuie mai întâi să fii împăcat cu tine pentru a le aduce și lor pacea și liniștea de care au nevoie. Doamna Monica Mureșan, coach si partener EduBiz, ne-a ajutat să ne aflăm valorile, ceea ce noi suntem în esența noastră, deschizându-ne ochii, făcându-ne să privim spre acea vastă lume interioară în care, de fapt, începe adevărata magie.

    Articol scris de Sara Molnar