• Cum sa economisim

    Cu siguranță te-ai confruntat, măcar o dată, cu problema economisirii banilor sau cu bugetul pe care îl ai lunar. De fiecare dată când începeai să pui niște bănuți deoparte, apăreau cheltuieli neprevăzute: repararea mașinii, reparații casnice sau aniversarea prietenilor.

    Dacă te-ai gândit să economisești serios pentru un anumit lucru, nimeni și nimic nu îți va putea sta în cale. Tot ceea ce trebuie să faci este să crezi în tine și vei reuși.

    De asemenea, trebuie să știi că, economisirea banilor vine și cu multe responsabilități la care te vei adapta mai greu. Va trebui să fi dispus să renunți la anumite plăceri și să înțelegi că dacă vrei ceva, trebuie să muncești.

    Pentru început, trebuie să îți pui întrebarea:”​ Pot rezista fără anumite produse de care nu am nevoie cu adevărat precum: cafea, ţigări, bomboane, ciocolată, suc, haine noi, etc.?”. După ce ai găsit un răspuns clar, scrie pe o foaie cele mai importante lucruri care solicită o parte a baniilor: cu școala, utilitățile, ratele la bănci, mâncarea, iar pe altă foaie dorințele tale lunare: haine noi, mâncarea la restaurant, petreceri…

    După ce faci asta, vei putea remarca cu ușurință că anumiți bani merg pe lucruri de care nu ai în totalitate nevoie și de care poți să te lipsești.

    Un amănunt important îl întâlnim și la cumpărături. Soluția eficientă de a evita cheltuielile în plus este ca fiecare dintre noi să ne facem o listă de cumpărături și să ne ținem de ea, ca să nu fim tentați să cumpărăm ceva ce nu ne este de folos.

    Dar cel mai important lucru pentru a putea​ ECONOMISI ​ este să ne planificăm la începutul lunii un buget lunar și să ne încadrăm în cheltuielile preconizate.

    Întotdeauna trebuie să ai controlul banilor. Cum bine spune vorba:

    „Dacă tu nu controlezi banii, banii te vor controla pe tine”.

    Articol scris de Alesia Igna
    – blogger EduBiz