• Tinerii edubiști în salvarea comunității

    Cuvinte cheie:Youth, sport, sănătate mentală, bullying, reciclare, risipa alimentelor, tineri, viață sănătoasă, mentori, proiect, schimbare. 

        Proiectul Youth este unul foarte complex marca EduBiz. Acesta este alcătuit, în momentul actual, din cinci echipe, fiecare având scopul de a realiza o schimbare: ne putem îmbunătăți pe noi înșine, dar și mediul în care trăim, prin diverse cunoștințe pe care le dobândim.

        Cele cinci grupe urmăresc teme diferite: de exemplu, Adventure is outside se axează pe sport și, astfel, pe un stil de viață sănătos, iar Happy Humans discută despre sănătate mentală. Your Foods Journey ne învață de unde vin alimentele, procesele prin care trec acestea și despre risipa lor; Reunity se concentrează pe mediu, pe reciclare. Pe lângă acestea, Fight against bullying ajută tinerii care au trecut prin aceste experiențe.

    A group of people walking in a park

Description automatically generated

        Echipa Adventure is outside este coordonată de către Tudor Precup, Berdea Andreea și Prodea Carla. Vara aceasta, ei au organizat două evenimente, prin care au dorit să demonstreze importanța activităților fizice, care nu sunt numai obositoare, ci și distractive.

        Happy Humans este alcătuită din Bianca Morar, Mihai Porumb și Boldiș Alexandru. Până acum, au avut nouă întâlniri, în care au discutat despre propriile emoții, legătura dintre acestea și literatură, sport, despre cum pot comunica mai bine cu cei din jur și cei apropiați, despre self-love. Mentorii care i-au ajutat au fost doamnele Marinela Farc și Ramona Lucaciu, ajutați și de doamna Delia Sfechis.

    A person jumping in the air

Description automatically generated
    A bunch of fruit inside of it

Description automatically generated

            Cei care coordonează proiectul Your Foods Journey sunt Vanț Iulia, Olar Briana și Bogdan Alexandra. De luni de zile, ele promovează pe pagina de Instagram @your.foods.journey informații despre alimente și rețete. De asemenea, ele încearcă să învețe tineretul și copii despre risipa alimentară împreună cu mentorul lor Elena Dinu.

    A group of people posing for the camera

Description automatically generated

        După aceea, Reunity este compusă din Morcovescu Antonia, Marian George și Tiron Anda. Folosind jocuri și activități interactive, ei încearcă să învețe adolescenții participanți la evenimente detalii despre procesul de reciclare. Tocmai de aceea, au mers împreună la stația de colectare selectivă EcoBihor.

    Graphical user interface, application

Description automatically generated

        Ultima echipă, Fight Against Bullying, e condusă de Turcu Ștefania și Vasilescu Roberta. Împreună, au realizat webinare în care, alături de doamna psiholog Petrut Cristina, au discutat despre experiențele lor și despre acceptare.

        Programul Youth este unul unic și se concentrează pe dezvoltarea și formarea adulților de mâine. Proiectele sunt realizate în totalitate de acești edubiști, cu ajutor primit de la mentori și Academia de Leadership. Astfel, pe lângă participanți, evoluează și ei, învățând cum se organizează și promovează un eveniment, precum și multe alte abilități. Cei care fac parte din acest program nu o fac pentru a obține ceva, ci pentru a face o schimbare, însă există și un premiu special! Programul YouthAct4eu nu este nici pe departe pe terminate, deci vă încurajăm să participați la viitoarele activități!

    Articol scris de Mara Cărăbaș –blogger EduBiz