• Împreună suntem mai puternici- Graduation Day

    22 octombrie 2020 | Blog
  • Ce a însemnat generația 2019-2020?

    • 80 de edubiști care s-au dezvoltat armonios pe parcursul acestui an;
    • 31 de ambasadori;
    • 800 de persoane pe care le-am sprijinit prin activitățile noastre de voluntariat;
    • 40.000 ore de voluntariat în ultimul an;
    • 23 de proiecte în comunitate;

     

    Adaptabilitate continuă și sărbătorirea reușitelor.

    În luna octombrie a acestui an tumultos și dificil, edubiștii au încheiat încă o rotație în jurul axei dezvoltării, voluntariatului și cunoașterii știut ca Edubiz. 

    Fie că a fost primul lor an din experiența Edubiz, al doilea sau al treilea, emoțiile, zâmbetele intuite din spatele măștilor, energia pozitivă și amintirile diverse au fost prezente în toate zilele de Graduation Day

    Fiecare tânăr a avut de realizat un mic discurs despre experiența sa pe care să-l împărtășească cu ceilalți prezenți fizic sau live pe Facebook. 

    Chiar dacă situația actuală insuflă multora anxietate, tensiune, teamă, în cele câteva zeci de minute petrecute în colectivul format înainte de pandemie, închegat pe parcursul ei și prezent și acum, s-a simțit o atmosferă nostalgică, veselă, ba chiar vividă. A fost un sentiment pe care cred că l-au resimțit și ceilalți, căci erau foarte ancorați în prezentările lor în care vorbeau cu patos și încântare.

     

  • Cu discursuri pregătite sau improvizații, edubiștii au parcurs amintiri și întâmplări din diferite etape ale programului Academiei de Leadership Edubiz precum voluntariate, stagii de practică, workshop-uri și multe altele. Bineînțeles, trăirile fiecăruia au fost diferite însă esența tuturor a fost aceeași. Edubiz i-a schimbat, le-a accelerat dezvoltarea, cunoașterea de sine și a celor din jur, le-a stimulat curiozitatea, interesul, pasiunile și dorința de a vrea mai mult de la ei. 

     

  • Impactul EduBiz în viața mea

    Privind înapoi spre primele interacțiuni cu Edubiz și ce înseamnă acesta, observ cu drag și mândrie că ne-am schimbat amândoi în bine. În această octombrie frumoasă am finalizat și cel de al doilea an din acest program ce are un loc important în anii mei ca adolescentă din o mulțime de puncte de vedere. 

    În ceea ce privește discursul meu, pot spune că a fost mai ușor, mai puțin stresant și emoționant să vorbesc despre Edubiz de data aceasta. Nu l-am avut pregătit, însă cuvintele parcă mă așteptau deja acolo. Am descris ceea ce m-a învățat Edubiz în ultimii ani despre meserii, pasiuni și oameni, am vorbit despre prieteniile strânse pe care le-am legat aici, amintirile și experiențele ce m-au ajutat să cresc. 

    Pentru aceste lucruri importante îi mulțumesc și eu, și mulți alții, Academiei de Lidership Edubiz pentru schimbarea în bine pe care o aduce în rândul tinerilor, realizare pe care o sărbătorim în fiecare an prin Graduation Day, o zi despre noi, cu noi. 

     

  • Articol scris de Antonia Șandra - blogger EduBiz