• În Cluj-Napoca, începând cu anul 2015, la începutul lunii august are loc Festivalul Untold. Timp de 4 zile – sau mai bine spus 4 nopți – orașul se bucură de energia transmisă de cei peste 300.000 de oameni, care trăiesc toată experiență Untold la intensitate maximă.

    Ce înseamnă Untold pentru oamenii de pretutindeni?

    Diversitate.

    Diversitate muzicală.

    Untold = muzică EDM, techno, house, pop, jazz, hip hop, R&B, reggae și multe altele.

    Însă Untold este mai mult de atât.

    Diversitatea oamenilor. O îmbinare de culturi, întrucât Clujul se bucură de turiști din întreaga Românie, din întreaga lume, fie că vorbim de Europa, America sau alte continente, Untold-ul oferă oportunități și experiențe oamenilor de peste tot.

    Diversitatea locului. Festivalul se întinde pe un perimetru destul de larg, Main Stage – Cluj Arena, Parcul Central – hamace colorate și alte activități captivante, mai multe scene secundare.

    Și probabil cel mai captivant lucru: o oportunitate de a-ți face noi prieteni, de a trăi 4 zile de magie, rupte din rutina zilnică.

    Munca din spatele festivalului

    Armin van Buuren, Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike, Tiësto, Afrojack și Hardwell sunt printre cei mai îndrăgiți artiști prezenți la Untold Festival, fiind cunoscuți pentru atmosfera pe care au creat-o încă din primul an, dar mai ales pentru ceea ce au reușit să transmită publicului prin intermediul muzicii.

    În spatele acestui festival, care a primit distincția de Best Major Festival within European Festival Awards 2015, se află multă muncă. O echipă mare de oameni muncitori, atât angajați, cât și peste 1.200 de voluntari, dornici să se implice în organizarea festivalului. Pentru ca totul să decurgă ca la carte este nevoie de multă dedicare, efort, oboseală, perseverență și calm. Fiecare persoană din echipă are un rol, o anumită sarcină în vederea realizării festivalului Untold. Recrutările pentru voluntari au loc cu câteva luni înainte, fiind urmate de împărțirea pe departamente și mai apoi întâlniri în care se pun toate detaliile la punct și se stabilește programul de muncă.

    În ceea ce privește Clujul, cel mai așteptat moment al anului este cu siguranță Untold Festival, cel mai mare eveniment din România, cunoscut la nivel mondial, în care clujenii se bucură de  vizitele a sute de mii de turiști ce aduc orașul la un cu totul alt nivel.

    Experiența pe care oamenii au avut-o anul acesta ne-a subliniat încă o dată că merită trăită și experimentată la cote maxime. Evenimentul tocmai a trecut, însă anul viitor va începe o nouă poveste.

    Articol scris de Tănase Nicole