• Emoție, aplauze, lumini și voie bună ar putea fi câteva cuvinte care ar descrie măcar pe jumătate concertul pe care marele compozitor și pianist Havasi l-a susținut la Oradea.

    De la cel mai mic la cel mai mare, atât tineri cât și adulți, au umplut centrul orașului cu ropote de aplauze și zâmbete pe melodiile create chiar de pianist însuși. Cântecele compuse de Havasi au avut un impact copleșitor asupra asculătorilor, fiecare melodie având un înțeles și un sentiment diferit pentru persoanele prezente. Toată lumea asculta aceeași melodie însă fiecare era cu mintea în altă parte, metamorfozând cântecele în propriile trăiri.

    Câteva lucruri cu siguranță nu au lipsit concertului: vântul ce părea a fi un efect special din cadrul spectacolului ce se acorda perfect cu muzica, luminile ce împânzeau centrul, dar mai ales zâmbetele și ochii plini de fericire ai oamenilor ce se delectau cu bucate muzicale alese.

    Reprezentația lui Havasi a fost ceva nou și inedit, notele muzicale având o intimitate aparte. Însuși pianistul a explicat că existența anumitor compoziții se datorează copiilor săi.

    Această seară de august a fost o pură simfonie de vară, pe ritmuri diverse, cer senin și înstelat, adieri de vânt și bucuria de a trăi în moment.

    Prestația pianistului Havasi a fost plină de culori în note muzicale ce a pictat sufletele spectatorilor.

    Articol scris de Antonia Șandra